Vernieuwd KunstVensters is klaar voor de toekomst!

Vanaf dit weekend is KunstVensters geheel vernieuwd! Voor en achter de schermen is er veel gebeurd om de bezoekerservaring te verbeteren. KunstVensters is zo helemaal klaar voor de toekomst. Wat is er allemaal veranderd? In dit artikel zetten we het nieuwe KunstVensters op een rij!

De meest in het oog springende verandering is natuurlijk het nieuwe KunstVensters logo! Om verwarring over de naam (Vensters? Of Kunstvensters?) te voorkomen communiceren we voortaan alleen nog maar met de titel KunstVensters, gelijk aan het adres: http://www.kunstvensters.com. Overigens is de site eveneens te bereiken vanaf http://www.kunstvensters.nl en http://www.kunstvensters.be.

Musea

Inhoudelijk blijft KunstVensters helemaal wat u gewend bent. De komende maanden leest u op donderdagen verslagen van de nieuwste tentoonstellingen en het laatste kunstnieuws. Op zondagen is er dan tijd voor verdieping met uitgebreide artikelen over kunstenaars en kunstgeschiedenis. Iedere maand lichten we bovendien een kunstwerk uit als Schilderij van de Maand (morgen de eerste)!

Vanaf vandaag hebben ook de belangrijkste kunstmusea van Nederland een eigen plekje op de website. Op de musea pagina‘s vindt u alles over de collectie, het gebouw en de meest recente tentoonstellingen. Er staan nu pagina’s voor 8 musea online. Maar de komende weken volgen meer musea uit Nederland en Vlaanderen.

Gustaaf Wappers – de Belgische Revolutie van 1830

Vlaanderen

Regelmatig heb ik van Vlaamse bezoekers de vraag gehad of KunstVensters zich ook meer kan richten op België. Er zijn weinig Nederlandstalige kunstwebsites en KunstVensters zou hierin in een belangrijke behoefte kunnen voorzien. Natuurlijk geef ik graag aan dit verzoek gehoor. Vanaf komende week zal de maandelijkse kunstkalender daarom ook suggesties voor tentoonstellingen en televisieprogramma’s in België bevatten! Ook in de andere series op de website zal vaker aandacht zijn voor Vlaamse kunstenaars.

Een andere belangrijke verandering is nieuwsbrief. Morgen ontvangen onze abonnee’s de nieuwsbrief in een geheel nieuw uiterlijk. Bent u al ingeschreven? Dan hoeft u niets te doen. U ontvangt vanzelf 2x per week (donderdag en zondag) de vernieuwde nieuwsbrief.

Nog niet ingeschreven? Zorg dan nu dat u zich aanmeldt voor de KunstVensters nieuwsbrief via: deze link!

Nieuwe huisstijl

Met een nieuwe logo komt ook een nieuwe huisstijl. De lettertypes op onze website zijn aangepast om aan te sluiten bij de positieve sfeer van de website. Ook in de terugkerende rubrieken als de kunstkalender en de tentoonstellingen zal de nieuwe huisstijl de komende week worden uitgerold.

Volgt u ons al op social media? Ook Facebook, Twitter en Instagram tonen vanaf dit weekend het nieuwe logo en de nieuwe huisstijl. Om geen bericht meer van KunstVensters te missen kunt u ons volgen. Ook bieden de social media pagina’s de mogelijkheid om de artikelen te delen met vrienden en familie.

Onder ieder artikel staan deel-opties en links naar kunststromingen kunstenaars

Achter de schermen

De oplettende lezer heeft de afgelopen weken mogelijk al gezien dat sommige menupagina’s zijn aangepast en dat er meer links onder een artikel te vinden zijn. Onder ieder bericht is voortaan te zien over welke kunststroming het bericht gaat en welke kunstenaars in het bericht beschreven zijn. U kunt op deze links klikken om meer artikelen te vinden over dezelfde kunstenaars en kunststromingen.

Deze op het oog kleine aanpassingen zijn onderdeel van een grotere verandering om de website beter vindbaar te maken op zoekmachine’s. Achter de schermen wordt al enkele weken gewerkt aan het verbeteren van de technische kant van de website om te zorgen dat pagina’s snel laden, goed vindbaar zijn en de gebruikerservaring voor de lezer optimaal is.

Hopelijk helpen al deze verandering mee om KunstVensters ook de komende jaren weer uw favoriete kunstwebsite te maken. Heeft u nog tips en suggesties? We horen het graag in de reactieruimte of via het contactformulier!

Gerelateerde artikelen:

7 comments

Gerard de Baaij says:

Top gedaan. Complimenten 👍

Marie Wollerich says:

Altijd fantastische artikelen ! Dank

Greet Mathijs says:

Leuk dat ik nu ook cultureel nieuws uit België zal kunnen lezen. En helemaal fantastisch dat jullie ook tips geven voor TV-programma’s – nu zie ik het vaak te laat. Gelukkig heb ik de Lucian Freud op NPO2 niet gemist. Groetjes uit Antwerpen.

Janny says:

Complimenten

Katy Vandekerckhove says:

Alleen maar lof voor Kunstvensters, een onmisbare tool voor elke kunstliefhebber!

Bedankt voor alle mooie reacties! Dit geeft veel energie om de komende maanden zo door te gaan!

Geef een reactie