Over KunstVensters

KunstVensters is een online kunstmagazine dat volledig gewijd is aan kunst en kunstgeschiedenis. Wekelijks plaats ik artikelen over tentoonstellingen, kunst nieuws en de mooiste verhalen uit 5000 jaar kunst. KunstVensters is een prettige melange van bekende en minder bekende kunstenaars. De reactieruimte staat altijd open voor uw commentaar, vragen en meningen.

Series en Kunststromingen

KunstVensters plaatst maandelijks een overzicht van alle nieuwe tentoonstellingen, films en televisieprogramma’s. Succesvolle series als Wereldfaam, Kunst in serie en de Canon van de Nederlandse Kunst vormen het hart van de website. Onze langlopende series over kunstwerken, kunstenaars en kunststromingen zijn makkelijk terug te lezen via het menu bovenaan de pagina. Voor uw gemak is onder ieder artikel te vinden welke kunststroming en welke kunstenaars in het artikel besproken worden. Door hierop te klikken vindt u meer artikelen over hetzelfde onderwerp.

Jeroen de Baaij

KunstVensters – online kunstmagazine wordt voornamelijk bijgehouden door Jeroen de Baaij. Jeroen is kunstliefhebber, maar in zijn dagelijks leven niet werkzaam in de kunstsector. Lange tijd heeft hij in Parijs gewoond en daar de mogelijkheid gehad de Franse schilderkunst beter te bestuderen. Het principe van Jeroen is dat er is voor iedereen en niet moeilijk hoeft te zijn. De bijdragen op KunstVensters zijn er daarom altijd op gericht om kunst voor iedereen toegankelijk te maken. Durf te kijken en te ervaren!

Een beetje geschiedenis

In 2008 startte KunstVensters als blog op de website van de Volkskrant. Voor de Volkskrantreizen website, die helaas ondertussen ter ziele is gegaan, schreef ik als reiscorrespondent over Andalusië en tussen 2008 en 2010 over Parijs, waar ik destijds woonde. Tegelijkertijd startte KunstVensters als cultuur-blog binnen het VKblog platform. Regelmatig schreef ik over culturele onderwerpen variërend van film tot literatuur en muziek tot fictie. Maar vanaf de eerste dag was er veel aandacht voor kunst en tentoonstellingen.

Begin 2011 werd KunstVensters gedwongen de Volkskrant te verlaten door de sluiting van het VK blog. Sinds februari is KunstVensters daarom verhuisd naar een eigen onderkomen op http://www.kunstvensters.com en zijn er wekelijks berichten te lezen over kunst. In 2018 volgde een nieuwe vormgeving van de website. De afgelopen jaren heeft KunstVensters de bezoekersaantallen gestaag zien groeien mede dankzij samenwerkingen met musea en uitgevers. In 2021 is de website opnieuw vernieuwd en is een nieuw logo geïntroduceerd.

9 comments

Djon Seedorf says:

Gezonde uitdaging! TOP!

Tineke Blaauw says:

Ontvang gaarne uw wekelijkse mail.

André Gillieron says:

En ik maar zoeken naar een cursus Italiaanse kunstgeschiedenis………..gevonden dus. Dank je wel, Jeroen. Geweldig!

Marion says:

Helemaal blij met je blog/website. Dank je wel voor het delen van al je kennis.

Maurice Christo van Meijel says:

Verrassend en rijk – geweldige bron voor leerkrachten

henk van es telfoon is 0629044719 capelle aan de ijssel says:

ik heb een mooi bord van de IXe olympiade van 1928 Societe eramique maastricit 2 zin mijn bezit van delfbauw

henk van es telfoon is 0629044719 capelle aan de ijssel says:

ik wil graag weten over dit bord met het open van amsterdam met daar op foto,s vlugheid lenigheid en ik denk dat deftblau is groet henk van es

Gertie says:

Super mooie site met heel veel informatie ! Ik doe de opleiding ARDFA Meesterbinder bij Floral Academy en heb al voor veel opdrachten (kunst en kleur) jouw site geraadpleegd. Chapeau!

Geef een reactie