Musea open voor pilot!

In de jaarlijkse Museumweek openen 17 musea hun deuren voor bezoek. Tijdens deze pilot is het na een sneltest en met een museumkaart mogelijk van kunst te genieten! Welke musea openen hun deuren?

Al maanden snakken veel mensen naar een museumbezoek. Vanaf 19 t/m 25 april wordt het voor een beperkt aantal bezoekers mogelijk om deze wens uit te laten komen. Na een sneltest is het mogelijk een tijdslot voor een museum te boeken. Deze pilot zal worden gebruikt om later alle musea op een veilige manier te kunnen openen.

Museumkaart
De pilot wordt georganiseerd door de museumvereniging en daarom is een museumkaart tijdens deze pilot verplicht. De sneltest wordt gratis aangeboden en dient max. 40 uur voor het bezoek te zijn uitgevoerd. Het reserveren van de tickets zal vanaf komende week via de website www.museum.nl mogelijk zijn. Hier is ook meer informatie te vinden op de testprocedure.

Voor deze pilot zijn 17 musea geselecteerd verspreid over heel Nederland, die ieder 3 dagen op zullen gaan tijdens de museumweek. In onderstaand overzicht is te zien welke musea deelnemen aan de tijdelijke opening. We zijn benieuwd naar uw ervaringen!

Maandag 19 t/m woensdag 21 april

 • Drents Museum Assen
 • Groninger Museum
 • Fries Museum Leeuwarden
 • Jopie Huismanmuseum Workum
 • Noordbrabants Museum ‘s-Hertogenbosch

Woensdag 21 t/m vrijdag 23 april

 • Hermitage Amsterdam
 • Bonnefanten Maastricht
 • Nederlands Openluchtmuseum Arnhem
 • Het Scheepvaartmuseum Amsterdam
 • Teylers Museum Haarlem
 • Slot Loevestein Poederoyen

Vrijdag 23 t/m zondag 25 april

 • Wereldmuseum Rotterdam
 • Spoorwegmuseum Utrecht
 • Fundatie Zwolle
 • Aviodrome Lelystad
 • Museum Prinsenhof Delft
 • Zeeuws Museum Middelburg

Gerelateerde artikelen:

1 comment

Aafke says:

Zouden kinderen dan ook getest moeten worden denk je?

Geef een reactie