Over Vensters

Vensters is een blog dat volledig gewijd is aan kunst en aanverwante zaken. Wekelijks wordt er bericht over actueel kunst nieuws, maar ook is er ruimte voor beschouwing en analyse. Vensters is een prettige melange van achtergronden bij het nieuws, tentoonstellingen in binnen- en buitenland, maar ook reflectie op thema’s, stromingen en kunstenaars uit het verleden. De reactieruimte staat altijd open voor uw commentaar, vragen en meningen.

Series en Kunststromingen
//Vensters kunstmagazine heeft enkele langlopende series over kunst, kunstenaars en kunststromingen die te vinden zijn via het menu bovenaan de pagina. Voor uw gemak is onder ieder artikel te vinden bij welke serie het artikel hoort, zodat ook makkelijk door te klikken is naar andere bijdragen in dezelfde serie. Kunstgeschiedenis staat centraal op onze website en daarom is rechtsonder ieder artikel een link te vinden naar meer informatie over de kunststroming. U herkent deze link aan het ronde logo. We hanteren hierbij een vaststaand kleurenschema, zodat meteen duidelijk is welke periode de kunstwerken komen.

Jeroen de Baaij
//Vensters – online kunstmagazine wordt voornamelijk bijgehouden door Jeroen de Baaij, maar soms is er ook ruimte voor andere schrijvers. Jeroen is kunstliefhebber, maar in zijn dagelijks leven niet werkzaam in de kunstsector. Lange tijd heeft hij in Parijs gewoond en daar de mogelijkheid gehad de Franse schilderkunst beter te bestuderen. Het principe van Jeroen is dat er is voor iedereen en niet moeilijk hoeft te zijn. De bijdragen op //Vensters zijn er daarom altijd op gericht om kunst voor iedereen toegankelijk te maken. Durf te kijken en te ervaren!

Jeroen de Baaij
Jeroen de Baaij

Een beetje geschiedenis
//Vensters is een blog dat in december 2008 is begonnen op de website van de Volkskrant. Regelmatig werd er bericht op allerlei culturele onderwerpen variërend van film tot literatuur en muziek tot fictie. Maar vanaf de eerste dag was er veel aandacht voor kunst en tentoonstellingen. In de loop van 2010 werd het blog samengevoegd met het Volkskrantreizen ‘Standplaats Parijs’-blog waarop bijdragen over het culturele leven in Parijs werden geplaatst. Eerder waren er op dit blog ook berichten uit Spanje te lezen. Begin 2011 werd //Vensters gedwongen de Volkskrant te verlaten door de sluiting van het VK blog. Sinds februari is //Vensters daarom verhuisd naar een eigen onderkomen op http://www.kunstvensters.com en zijn er wekelijks berichten te lezen over kunst. De afgelopen jaren heeft //Vensters de bezoekersaantallen gestaag zien groeien mede dankzij succesvolle series als ‘de Canon van de Moderne Kunst’ en ‘Wereldfaam’.

8 reacties op “Over Vensters

 1. Goed initiatief Jeroen, tof!

 2. Djon Seedorf

  Gezonde uitdaging! TOP!

 3. Tineke Blaauw

  Ontvang gaarne uw wekelijkse mail.

 4. André Gillieron

  En ik maar zoeken naar een cursus Italiaanse kunstgeschiedenis………..gevonden dus. Dank je wel, Jeroen. Geweldig!

 5. Helemaal blij met je blog/website. Dank je wel voor het delen van al je kennis.

 6. Maurice Christo van Meijel

  Verrassend en rijk – geweldige bron voor leerkrachten

 7. henk van es telfoon is 0629044719 capelle aan de ijssel

  ik heb een mooi bord van de IXe olympiade van 1928 Societe eramique maastricit 2 zin mijn bezit van delfbauw

 8. henk van es telfoon is 0629044719 capelle aan de ijssel

  ik wil graag weten over dit bord met het open van amsterdam met daar op foto,s vlugheid lenigheid en ik denk dat deftblau is groet henk van es

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.