Uit de Collectie Nederland: Elspeth Diederix in Museum Jan Cunen

Vanaf 1 juni mogen de Nederlandse musea gelukkig weer open! Tot die datum selecteert //Vensters dagelijks een hoogtepunt uit een Nederlandse museum-collectie. Ook bij gesloten musea kunnen we zo van kunst genieten. Vandaag deel 58: Elspeth Diederix in Museum Jan Cunen.

Niets zo Nederlands als een wolkenlucht. Fotografe Elspeth Diederix maakt in met de foto ‘Cloud’ een wolk van plastic zakken. Iets alledaags en lelijks wordt zo omgetoverd tot een droomachtig beeld. De wolk hangt boven de oppervlakte van de zee, als wolken in 17e eeuws schilderijen.

Elspeth Diederix toont in haar foto’s ook het maakproces. Als je goed kijkt, kan je in de foto de dunne draadjes zien waaraan de plastic zakken zijn opgehangen. In haar werk zijn vaak alledaagse voorwerpen te zien die getoond worden in de natuur. Diederix benadrukt zo de complexe relatie tussen de mens en zijn omgeving.

Museum Jan Cunen

Lees alle artikelen “uit de collectie Nederland” terug op de overzichtspagina.

Gerelateerde artikelen:

Geef een reactie