Musea

Uit de Collectie Nederland: Elspeth Diederix in Museum Jan Cunen

Vanaf 1 juni mogen de Nederlandse musea gelukkig weer open! Tot die datum selecteert //Vensters dagelijks een hoogtepunt uit een Nederlandse museum-collectie. Ook bij gesloten musea kunnen we zo van kunst genieten. Vandaag deel 58: Elspeth Diederix in Museum Jan Cunen.

Niets zo Nederlands als een wolkenlucht. Fotografe Elspeth Diederix maakt in met de foto ‘Cloud’ een wolk van plastic zakken. Iets alledaags en lelijks wordt zo omgetoverd tot een droomachtig beeld. De wolk hangt boven de oppervlakte van de zee, als wolken in 17e eeuws schilderijen.

Elspeth Diederix toont in haar foto’s ook het maakproces. Als je goed kijkt, kan je in de foto de dunne draadjes zien waaraan de plastic zakken zijn opgehangen. In haar werk zijn vaak alledaagse voorwerpen te zien die getoond worden in de natuur. Diederix benadrukt zo de complexe relatie tussen de mens en zijn omgeving.

Museum Jan Cunen

Lees alle artikelen “uit de collectie Nederland” terug op de overzichtspagina.

0 reacties op “Uit de Collectie Nederland: Elspeth Diederix in Museum Jan Cunen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: