Musea

Uit de Collectie Nederland: Carel Willink in Kasteel Ruurlo

Vanaf 1 juni mogen de Nederlandse musea gelukkig weer open! Tot die datum selecteert //Vensters dagelijks een hoogtepunt uit een Nederlandse museum-collectie. Ook bij gesloten musea kunnen we zo van kunst genieten. Vandaag deel 55: Carel Willink in Kasteel Ruurlo.

Carel Willink woonde in Amsterdam en kwam graag in Artis om te tekenen. Hij bestudeerde hier neushoorns, slangen en zebra’s. Zijn schetsboek wordt bewaard in het Rijksmuseum in Amsterdam. Later gebruikte hij de schetsen van de zebra’s voor bovenstaand schilderij, waarin hij de dieren in een Amerikaans rotslandschap plaatste.

In het schilderij zien we een zebra naast een liggende soortgenoot staan. Wat is er aan de hand? De liggende zebra lijkt klosjes onder zijn poten te hebben in plaats van hoeven. Ligt het beest te sterven? Het schilderij is typerend voor het werk van Willink waarin een soort droomwerkelijkheid in enorm detail wordt weergegeven.

Kasteel Ruurlo

Lees alle artikelen “uit de collectie Nederland” terug op de overzichtspagina.

0 reacties op “Uit de Collectie Nederland: Carel Willink in Kasteel Ruurlo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: