Musea

Uit de Collectie Nederland: Natasja Kensmil in Schunck

Vanaf 1 juni mogen de Nederlandse musea gelukkig weer open! Tot die datum selecteert //Vensters dagelijks een hoogtepunt uit een Nederlandse museum-collectie. Ook bij gesloten musea kunnen we zo van kunst genieten. Vandaag deel 54: Natasja Kensmil in Schunck.

Natasja Kenswil verwerkt de gruwelijkheid en chaos van de wereld om haar heen in haar kunst. In haar atelier hangt het vol met afbeeldingen van kunstwerken, foto’s en krantenartikelen. In haar schilderijen ‘stapelt’ ze beelden op elkaar, zoals ook de geschiedenis gebeurtenissen stapelt. De structuur van dikke verf die door de stapeling ontstaat, draagt bij aan de onheilspellende sfeer van haar werk.

In haar tekeningen met oost-indische inkt en potlood zit meer lucht. Toch is ook in de tekeningen de stapeling van beelden goed te zien. SCHUNCK in Heerlen bezit een serie tekeningen uit de serie ‘the Illusionist’. In de zwart-witte beelden is de vraag: wat is werkelijkheid en wat is illusie?

Schunck

Lees alle artikelen “uit de collectie Nederland” terug op de overzichtspagina.

0 reacties op “Uit de Collectie Nederland: Natasja Kensmil in Schunck

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: