Uit de Collectie Nederland: Geng Xue in het Princessehof

Vanaf 1 juni mogen de Nederlandse musea gelukkig weer open! Tot die datum selecteert //Vensters dagelijks een hoogtepunt uit een Nederlandse museum-collectie. Ook bij gesloten musea kunnen we zo van kunst genieten. Vandaag deel 50: Geng Xue in het Princessehof.

In de verre Oost-Chinese Zee was er een oud eiland bedekt met miljoenen kleurrijke bloemen. Het eiland was onbewoond en bijna niemand was er ooit geweest. De nieuwsgierige Zhang was aangetrokken tot het avontuur. Op een dag roeide hij met een boot naar het onbewoonde eiland om de mysterieuze plek te bekijken.

Kunstenaar Geng Xue vertaalde bovenstaand verhaal uit de Qing-dynastie in een film gemaakt met porselein. Met slim gebruik van licht, geluid en porseleinen marionetten ontstaat een verhaal over passie, avontuur en dood. De film en een installatie met porseleinen figuurtjes is onderdeel van de collectie van het Princessehof. Het museum laat zo zien dat porselein meer is dan alleen potjes en pannetjes.Museum Princessehof

Lees alle artikelen “uit de collectie Nederland” terug op de overzichtspagina.

Gerelateerde artikelen:

Geef een reactie