Musea

Uit de Collectie Nederland: Karel Appel in het Cobra Museum

Vanaf 1 juni mogen de Nederlandse musea gelukkig weer open! Tot die datum selecteert //Vensters dagelijks een hoogtepunt uit een Nederlandse museum-collectie. Ook bij gesloten musea kunnen we zo van kunst genieten. Vandaag deel 49: Karel Appel in het Cobra Museum.

Het werk van Karel Appel werd in zijn begintijd in Nederland niet goed ontvangen. In 1950 verhuisde hij daarom naar Parijs, waar de kunstwereld hem beter gezind was. Appel liet zich inspireren door tekeningen van kinderen en verstandelijk beperkten. Hij schilderde met dikke contouren en felle kleuren.

Bovenstaand werk “Femmes, enfants, animaux” maakte Karel Appel in zijn eerste jaar in Parijs. Typerend voor het werk van Appel is dat in de abstracte vormen nog steeds figuren te herkennen zijn. Ook dit kleurrijke schilderij zit vol gezichten van dieren en kinderen. Hij schilderde het werk op jute dat ooit aan de wand van een Parijs café heeft gehangen.Cobra Museum

Lees alle artikelen “uit de collectie Nederland” terug op de overzichtspagina.

0 reacties op “Uit de Collectie Nederland: Karel Appel in het Cobra Museum

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: