Uit de Collectie Nederland: Karel Appel in het Cobra Museum

Vanaf 1 juni mogen de Nederlandse musea gelukkig weer open! Tot die datum selecteert //Vensters dagelijks een hoogtepunt uit een Nederlandse museum-collectie. Ook bij gesloten musea kunnen we zo van kunst genieten. Vandaag deel 49: Karel Appel in het Cobra Museum.

Het werk van Karel Appel werd in zijn begintijd in Nederland niet goed ontvangen. In 1950 verhuisde hij daarom naar Parijs, waar de kunstwereld hem beter gezind was. Appel liet zich inspireren door tekeningen van kinderen en verstandelijk beperkten. Hij schilderde met dikke contouren en felle kleuren.

Bovenstaand werk “Femmes, enfants, animaux” maakte Karel Appel in zijn eerste jaar in Parijs. Typerend voor het werk van Appel is dat in de abstracte vormen nog steeds figuren te herkennen zijn. Ook dit kleurrijke schilderij zit vol gezichten van dieren en kinderen. Hij schilderde het werk op jute dat ooit aan de wand van een Parijs café heeft gehangen.Cobra Museum

Lees alle artikelen “uit de collectie Nederland” terug op de overzichtspagina.

Gerelateerde artikelen:

Geef een reactie