Uit de Collectie Nederland: Alicia Framis in het Lisser Art Museum

Vanaf 1 juni mogen de Nederlandse musea gelukkig weer open! Tot die datum selecteert //Vensters dagelijks een hoogtepunt uit een Nederlandse museum-collectie. Ook bij gesloten musea kunnen we zo van kunst genieten. Vandaag deel 48: Alicia Framis in het Lisser Art Museum.

Een kopje koffie op een sokkel hoort niet in een museum, toch? Wie beter kijkt, ziet dat de koffie ronddraait in het kopje. Het lijkt alsof er net iemand in geroerd heeft. Het is een werk over eenzaamheid. Juist doordat de persoon die in de koffie roert afwezigheid is. De constante herhaling van een eenvoudige handeling toont het verstrijken van de tijd.

Bovenstaand werk is typerend voor het Lisser Art Museum waarin kunst over voeding centraal staat. Het museum straalt plezier in kunst uit en moedigt bezoekers aan langer naar een werk te kijken. Liever een kort museumbezoek met aandacht voor een paar werken, dan ongeïnteresseerd door grote museumzalen slenteren. En daarna… een kopje koffie misschien?Lisser Art Museum

Lees alle artikelen “uit de collectie Nederland” terug op de overzichtspagina.

Jeroen de Baaij

Jeroen de Baaij (1987) is kunstliefhebber, recensent en hoofdredacteur van KunstVensters online kunstmagazine (www.kunstvensters.com).

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Annette van Erkel schreef:

    LAM vind ik zo’n super leuk museum. Voor iedereen -jong en oud- welke kunststroming je voorkeur ook is, is ‘t ‘n aanrader!!!
    Leuk dat Vensters ‘t ‘bespreekt’ wat mij betreft had ‘t nog wel iets enthousiaster gekund🤭

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: