Musea

Uit de Collectie Nederland: Piet Mondriaan in Villa Mondriaan

Vanaf 1 juni mogen de Nederlandse musea gelukkig weer open! Tot die datum selecteert //Vensters dagelijks een hoogtepunt uit een Nederlandse museum-collectie. Ook bij gesloten musea kunnen we zo van kunst genieten. Vandaag deel 47: Piet Mondriaan in Villa Mondriaan.

Op 8 jarige leeftijd verhuisde Piet Mondriaan naar Winterswijk. Hier leerde hij tekenen en schilderen, dankzij de hulp van zijn oom Frits Mondriaan. Het vroege werk van Mondriaan bestaat vooral uit landschappen en alledaagse voorstellingen. In Winterswijk is sinds enkele jaren een sympathiek museum gevestigd over de vroege jaren van Piet Mondriaan.

Bovenstaand schilderij toont korenschoven op het veld, die hij maakte in zijn laatste jaar in Winterswijk. De stijl doet denken aan Vincent van Gogh, met dikke verfstreken en het landelijke onderwerp. Mondriaan zou pas veel later steeds abstracter gaan werken.Villa Mondriaan

Lees alle artikelen “uit de collectie Nederland” terug op de overzichtspagina.

0 reacties op “Uit de Collectie Nederland: Piet Mondriaan in Villa Mondriaan

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: