Uit de Collectie Nederland: Leonora Carrington in Museum Boijmans van Beuningen

Vanaf 1 juni mogen de Nederlandse musea gelukkig weer open! Tot die datum selecteert //Vensters dagelijks een hoogtepunt uit een Nederlandse museum-collectie. Ook bij gesloten musea kunnen we zo van kunst genieten. Vandaag deel 46: Leonora Carrington in Museum Boijmans van Beuningen.

De Engelse Leonora Carrington werd op jonge leeftijd gegrepen door het surrealisme. Ze kreeg een relatie met de surrealistische kunstenaar Max Ernst en ging met hem in Frankrijk wonen. In de Tweede Wereldoorlog waren ze niet langer welkom in Vichy-Frankrijk en moesten ze vluchten. Carrington kwam in Mexico terecht, waar ze zich definitief zou vestigen.

Bovenstaand schilderij werd recent aangekocht door Museum Boijmans van Beuningen en is gemaakt in Carrington’s eerst tijd in Mexico. Tijdens haar vlucht had ze in Spanje kennisgemaakt met het werk van Hieronymus Bosch. In bovenstaand schilderij is goed te zien hoe ze geïnspireerd is door zijn gekke figuren. Het thema van het doek is tweelingen.Museum Boijmans van Beuningen

Lees alle artikelen “uit de collectie Nederland” terug op de overzichtspagina.

Gerelateerde artikelen:

Geef een reactie