Musea

Uit de Collectie Nederland: Rineke Dijkstra in Fotomuseum Den Haag

De coronavirus-uitbraak heeft het volledige openbare leven in Nederland platgelegd. Nu musea gesloten zijn, selecteert //Vensters dagelijks een hoogtepunt uit een Nederlandse museum-collectie. Ook bij gesloten musea kunnen we zo van kunst genieten. Vandaag deel 38: Rineke Dijkstra in Fotomuseum Den Haag.

Henri Cartier Bresson – Isabelle Huppert

Isabelle Huppert is één van de meest invloedrijke Franse actrices van het moment. Ze speelde in La Pianiste, Elle van Paul Verhoeven en cult-klassiekere 8 femmes. Recent stond ze nog op het toneel in Amsterdam in het stuk Mary Said What She Said. In haar lange carrière is Huppert door veel beroemde fotografen gefotografeerd, waaronder Henri Cartier Bresson.

In bovenstaand portret van Rineke Dijkstra wordt haar meisjesachtigheid benadrukt door de vlechtjes. Tegelijkertijd zien we een sterke vrouw die vol vertrouwen de kamer in kijkt. In Dijkstra’s kenmerkende ingetogen stijl zien we een pure Huppert, zonder opsmuk. Het gaat niet om de kleding of om de achtergrond, het is de blik van Huppert die je grijpt. Fotomuseum Den Haag

Lees alle artikelen “uit de collectie Nederland” terug op de overzichtspagina.

0 reacties op “Uit de Collectie Nederland: Rineke Dijkstra in Fotomuseum Den Haag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: