Musea

Uit de Collectie Nederland: Arturo Hernández Alcázar in Museum Voorlinden

De coronavirus-uitbraak heeft het volledige openbare leven in Nederland platgelegd. Nu musea gesloten zijn, selecteert //Vensters dagelijks een hoogtepunt uit een Nederlandse museum-collectie. Ook bij gesloten musea kunnen we zo van kunst genieten. Vandaag deel 31: Arturo Hernández Alcázar in Museum Voorlinden.

Op eerst gezicht lijkt het een zwerm zwarte vogels. Of zijn het toch tientallen vliegers die tegelijk de lucht in worden gelaten? De Mexicaanse kunstenaar Arturo Hernández Alcázar maakte de zwerm vogels van stenen, vuilniszakken en touw. Het werk heet Black Kites (Birds of ill omen). Je moet goed kijken om te zien hoe de individuele ‘vliegers’ in de lucht blijven hangen.

Het werk van Alcázar laat zien hoe je van simpele verzamelde voorwerpen iets nieuws kan maken. Iets lelijks als een vuilniszak wordt omgezet in een visueel aantrekkelijk kunstwerk. Het past goed in de speelse en hedendaagse collectie van Museum Voorlinden, waarin hedendaagse kunst voor een groot publiek toegankelijk wordt gemaakt.Museum Voorlinden

Lees alle artikelen “uit de collectie Nederland” terug op de overzichtspagina.

0 reacties op “Uit de Collectie Nederland: Arturo Hernández Alcázar in Museum Voorlinden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: