Uit de Collectie Nederland: Arturo Hernández Alcázar in Museum Voorlinden

De coronavirus-uitbraak heeft het volledige openbare leven in Nederland platgelegd. Nu musea gesloten zijn, selecteert //Vensters dagelijks een hoogtepunt uit een Nederlandse museum-collectie. Ook bij gesloten musea kunnen we zo van kunst genieten. Vandaag deel 31: Arturo Hernández Alcázar in Museum Voorlinden.

Op eerst gezicht lijkt het een zwerm zwarte vogels. Of zijn het toch tientallen vliegers die tegelijk de lucht in worden gelaten? De Mexicaanse kunstenaar Arturo Hernández Alcázar maakte de zwerm vogels van stenen, vuilniszakken en touw. Het werk heet Black Kites (Birds of ill omen). Je moet goed kijken om te zien hoe de individuele ‘vliegers’ in de lucht blijven hangen.

Het werk van Alcázar laat zien hoe je van simpele verzamelde voorwerpen iets nieuws kan maken. Iets lelijks als een vuilniszak wordt omgezet in een visueel aantrekkelijk kunstwerk. Het past goed in de speelse en hedendaagse collectie van Museum Voorlinden, waarin hedendaagse kunst voor een groot publiek toegankelijk wordt gemaakt.Museum Voorlinden

Lees alle artikelen “uit de collectie Nederland” terug op de overzichtspagina.

Gerelateerde artikelen:

Geef een reactie