Uit de Collectie Nederland: Maria Roosen in het Museum Arnhem

De coronavirus-uitbraak heeft het volledige openbare leven in Nederland platgelegd. Nu musea gesloten zijn, selecteert //Vensters dagelijks een hoogtepunt uit een Nederlandse museum-collectie. Ook bij gesloten musea kunnen we zo van kunst genieten. Vandaag deel 4: Maria Roosen in Museum Arnhem.

Even lijken het misschien druiven. Maar wie beter kijkt, ontdekt dat deze tros uit borsten bestaat. De vijf-meter lange tros van borsten is een ode aan de vruchtbaarheid: een symbool voor het leven. Maar de borstentros is ook een feestje van diversiteit, want geen borst is hetzelfde. Kunstenaar Maria Roosen heeft iedere borst een andere kleur en een andere grootte gegeven.

De Borstentros werd in opdracht gemaakt van het Museum Arnhem. Maria Roosen werkt veel met glas. Op basis van haar tekeningen en ontwerpen laat ze professionele glasblazers de beelden uitvoeren. De tekeningen voor deze Borstentros zijn ook in Museum Arnhem aanwezig. De keuze voor glas geeft de borsten iets kwetsbaars, maar maakt ze ook hard. Dit soort tegenstellingen zijn typerend voor het werk van Roosen.Museum Arnhem

Lees alle artikelen “uit de collectie Nederland” terug op de overzichtspagina.

Gerelateerde artikelen:

Geef een reactie