//
u leest...
Uncategorized

Voor het zuigen de kerk uit – Open Brief aan de Koe

Beste Koeiendames,

De afgelopen weken zijn jullie bazen veel in het nieuws geweest. De prijzen die ze krijgen voor de melk zijn veel te laag en dus komen ze in actie. Talloze liters van jullie melk laten ze weglopen. Het zal voor jullie wel moeilijk zijn om dit te zien gebeuren. Dan heb je met zoveel moeite iets gemaakt en dat gooit je baas dan gewoon weg. Schande!

Nou heb ik jullie op TV wel wat afkeurende geluiden horen maken (boe!), toch weet ik eigenlijk niet hoe dit onder de koeien leeft. Keuren jullie de protestacties af? Of steunen jullie de boeren juist? Het is immers ook in jullie nadeel als de prijzen zo laag zijn. Wanneer de boer geen geld meer heeft, zullen jullie het zonder eten moeten stellen.

Maandag komen alle Europese landbouwministers bij elkaar om de situatie te bespreken en eventueel actie te ondernemen. Ongetwijfeld zal dit weer aanleiding zijn voor protesten in Brussel en het verlies van vele liters melk. Maar waar zijn de koeien zelf?

Kijk nou bij de DSB Bank. De werknemers van Dirk Scheringa ondersteunen hem bij alles wat hij doet, ondanks het wanbeleid bij die bank. Maar als boeren hulp nodig hebben, zie ik de koeien nergens! Rustig staan jullie de grassprietjes te herkauwen in de wei alsof er niets aan de hand is. Steeds weer dat zelfde plukje gras in de mond, de smaak wordt er niet beter op.

Hetzelfde geldt voor de acties van de boeren. We kennen de beelden van de melk die ze laten weglopen nu wel. De smaak is er af. Het wordt tijd dat er eens wat nieuws wordt verzonnen.

Daarom, beste koeien, wordt het tijd dat jullie in actie komen. Bezet het Europarlement! Zorg dat jullie op het nieuws komen en iets bereiken voor de boeren. Zodat mensen weer trots tegen elkaar zeggen ‘al het goeie komt van melkunie koeien!’ Laat de boeren eens zien hoe het moet. Haal desnoods Yvon Jaspers erbij.

Een andere optie is om stil actie te voeren en de uiers met zijn allen iets eerder af te knijpen. Voor het zuigen de kerk uit, zal ik maar zeggen. Hierdoor daalt het aanbod en stijgt de prijs. Dus gewoon collectief minder melk geven. Is er geen koeienvakbond of organisatie die dit kan regelen?

Het is tijd voor actie, dames, en ik reken op jullie! Zorg dat er maandag in Brussel niet over jullie gesproken wordt , maar met jullie!

Veel succes,

Jeroen de Baaij

Reacties

8 gedachtes over “Voor het zuigen de kerk uit – Open Brief aan de Koe

 1. Koeienleed is het en zeker schande om de melk van uitgemolken koeien over het land weg te laten lopen. De boeren kunnen ook geleidelijkaan minder gaan (uit)melken. Dat komt de kwaliteit van de melk en het leven van de koeien ten goede. Kwaliteit versus kwantiteit. Beter een glaasje goede melk te drinken dan tien glazen melk van minder gehalte ( aan voeding). Dan maar duurdere melk, maar wel geconcentreerder. Intensief melken kun je in zekere zin vergelijken met intensieve landbouw. Maar koeien kunnen nu eenmaal niet staken of zich Brusselwaarts begeven. Zij liggen immers vast aan de ketting en ook nog krap behuisd.
  De concument moet eens voorgelicht worden dat ( veel) melk helemaal niet gezond is. De aantallen koemelkallergiepatiënten nemen nog steeds toe. De dichtslibbende bloedvaten idem. Veel zuivel is ongezond.
  Maar waar is de koeienfluisteraar die, het idee wat jij oppert , aan hun koeien "verstand" kan brengen?
  Ben het volkomen met je eens Jeroen.
  Aanbeveling!!!!

  Geplaatst door Smokey | 16 oktober 2009, 23:32
 2. Ik moet snel weg. Even aanbevelen. Je kunt dus ook even een stijlbreuk doen… Och die koeien herkauwen, ze weten niet wat ze doen.
  groet

  Geplaatst door R. Kruzdlo | 17 oktober 2009, 00:20
 3. Als ik koe was zou ik me niet meer laten uitmelken. Het moet pers slot van rekening wel wat opbrengen allemaal.
  Kan best een succes worden. De kippen gingen hun voor. Die laten hun achterwerk ook niet meer, voor een paar centen meer, oprekken. Ze zijn massaal kleinere eieren gaan leggen!

  Geplaatst door Aad Verbaast | 17 oktober 2009, 10:30
 4. Misschien als er één koe over de dam is … Wat schapen kunnen ..

  Geplaatst door Zelfstandig journalist | 17 oktober 2009, 10:57
 5. Boe, zei de Koe en liep naar de melkmachine toe… 😉

  Geplaatst door De Kalief | 17 oktober 2009, 13:14
 6. Ik heb deze bijdrage in de groep Intgere politiek gezet.
  De beheerder van de groep "politiek" houdt er enge opvattigen op na over watin zijn groep hoort en wat niet.
  Stap over op Integere Politiek.
  Jeroen,
  Hoe praat je als Euro Politicus met koeien?

  Geplaatst door Henk Daalder op weg naar Kopenhagen | 17 oktober 2009, 13:18
 7. De koe raakt dit alles niet. Wat raakt de koe wel?
  Prachtig beest de koe en ik vind al jaren dat de melkprijs veel te laag is net als die van suiker en zout.

  Geplaatst door Rene Scheffer | 17 oktober 2009, 19:06
 8. Leuk weer de beestachtige reacties hier in de reactieruimte 😉
  Volgens de europolitici is er met koeien overigens niet te praten. Al schijnen ze wel altijd het woord te voeren omdat de politici de boeren zo slecht verstaan.

  Geplaatst door Jeroen de Baaij | 17 oktober 2009, 21:55

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Archief

Like //Vensters op Facebook!

Abonneer je op dit blog en ontvang een e-mailbericht bij elke nieuwe post!

Doe mee met 403 andere volgers

Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
%d bloggers liken dit: