Uncategorized

Een extra etappe voor Thomas Dekker

Beste Thomas,

Eindelijk was daar afgelopen week de bekentenis. Nadat ook de B-staal positief bleek, besloot je het EPO gebruik toe te geven. Dat had je natuurlijk ook al in juni kunnen doen. Je had immers gebruikt en als het de eerste keer vinden, zal dit de tweede keer niet anders zijn.

Je moet weten, Thomas, dat ik je altijd een held heb gevonden. Eindelijk hadden we in Nederland eens een renner die in de bergen kon fietsen en daar ook nog eens voor in Italië ging wonen. Je bent een jongen met karakter en was niet de zoveelste nieuwkomer uit de opleidingsploeg. Bovendien, ik moet dit toegeven, ook met je ‘looks’ is het wel in orde.

Ik heb weleens gekscherend geroepen:  ’Eindelijk hebben we eens in Hollander die doping gebruikt! Misschien gaan we nu weer eens wat winnen in de Tour de France?’ Want laten we eerlijk zijn, je bent natuurlijk regelmatig in verband gebracht met doping.

Ik vind dit niet erg, jij hebt de winnaarsmentaliteit, jij zou er alles voor doen om op het hoogste treetje te staan. Met doping is het simpel, je kan het gebruiken zolang je er niet op gepakt wordt. Zo is het al tientallen jaren. Toen jij dus in juni op doping gepakt werd, was ik niet verrast. Bovendien was het je niet kwalijk te nemen. Jij kon in 2007 niet weten dat ze nu je oude monsters gingen hertesten.

Nee, Thomas, het was eigenlijk pas afgelopen week dat jij me bent tegengevallen. Waar was die echte vent gebleven? Voor de microfoon van Mart Smeets en Wilfried de Jong zat een jongetje die een snoepje uit de snoeptrommel had gestolen en dat nu aan zijn moeder moest uitleggen. ‘Echt mamma, het was maar 1 snoepje!’

Kom nou, dat gelooft toch niemand! Slechts een maal EPO gebruiken is zinloos, dat weet iedere wielrenner. Dat risico ga je dan toch niet lopen! Bovendien was de reden dat die ene controle in 2007 opnieuw werd getest, dat jij schommelde bloedwaardes had. Waar komen die vandaan dan?

Een echte vent was dan ook bij Mart Smeets gaan zitten en had gewoon ruiterlijk toegegeven dat hij gebruikt had en niet slechts op eenmalige basis. Hij had toegegeven dat zijn Italiaanse trainer hem inderdaad geholpen had om het spul in handen te krijgen. Bovendien had hij verteld dat zijn dopinggebruik inderdaad had gezorgd voor zijn breuk met de Rabobank.

Ik snap dat je dit nu niet meer kan herstellen. Nooit zou iemand je meer geloven, als je het bovenstaande nu alsnog zou bekennen. Toch voel ik me door jou tekort gedaan. Laten we daarom een afspraak maken, jij en ik.

Over twee jaar als jij je straf hebt uitgezeten en je rentree maakt in de Tour de France, zal ik aan de Champs-Elysées staan te juichen. Maar eenmaal gefinished en gesoigneerd gaan jij en ik op een terrasje wat drinken en dan leg jij mij nog een keer in alle eerlijkheid uit wat er nou daadwerkelijk gebeurd is.

Ik kijk er naar uit, ik hoop jij ook.
Tot dan!

Jeroen de Baaij

Ik heb mijn best gedaan deze brief eveneens direct aan Thomas Dekker te sturen. Thomas heeft echter zijn eigen site volledig offline gehaald en is niet bereikbaar. Ik zal proberen de brief hem op een later tijdstip alsnog te sturen.

5 reacties op “Een extra etappe voor Thomas Dekker

 1. A C T U A L I T Y

  Het liep Spaak
  Meneer heeft U
  daar ook een
  E P O N I E M
  voor……………….
  Goeden avond…
  er Au Révoir…….

 2. Zelfstandig journalist

  Alle wielrenners die doping gebruiken, vertonen dezelfde ‘ik heb het niet geweten’ symptomen. Hypocriete sport.

 3. Ik vind het een dramatisch persoon. Een mooie jongen die van mooie dingen houdt. Het leven verleidt hem steeds tot verkeerde stappen. Heb hem nu tweemaal bij Wilfried de Jong gezien. En denk: het gaat niet goed met hem aflopen. (al zou ik graag anders willen zien).

 4. Het is allemaal zo makkelijk vanaf de zijlijn….

 5. Jeroen de Baaij

  Jan, ik constateer slechts dat het verhaal dat Thomas Dekker houdt niet klopt met de feiten. Ik veroordeel hem verder niet op zijn dopinggebruik, omdat ik begrijp hoeveel druk hij moet ervaren. Ik zeg zelfs dat ik hem blijf toejuichen, als hij weer terugkeert na zijn schorsing.
  Je kan dat makkelijk geroep vanaf de zijlijn noemen, maar dat zou betekenen dat je als wielerliefhebber geen mening meer mag hebben over het wielrennen. Of als burger geen opinie over de politiek. Thomas Dekker is een expressieve jongen die graag in het middelpunt van de belangstelling staat. Dan moet hij ook accepteren dat dit reacties oproept.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: