Uncategorized

Mijn Idee voor Omroep C

terwijl sommige omroepen hun feestje vieren omdat ze genoeg leden hebben om verder als a omroep door het leven te gaan, zijn er andere omroepen die nog aan het vechten zijn om c omroep te worden. Één van de omroepen die graag aspirant-omroep wil worden is toepasselijkerwijs omroep c. de omroep voor meer kunst en cultuur op de nederlandse televisie.

Nu heb ik de website van omroep C een beetje in de gaten gehouden de afgelopen twee weken en ik constateer dat er iedere dag bijna 1000 leden zijn geworven. De stand van gistermiddag was ongeveer 42.500 leden. Een simpele rekensom leert dat er op 1 april 49.000 mensen lid zullen zijn als dit ritme wordt doorgezet in de komende week.

En dit is niet genoeg, er zijn immers 50.000 leden nodig om de status van aspirant-omroep te bereiken. Een eindsprint is dan ook nodig! Daarom wil ik jullie in navolging van Annet oproepen om lid te worden van omroep C. Dit kan simpel via hun website en je krijgt hiervoor nog een cadeautje ook!

U zult zich niet verbazen dat ik graag meer kunst op televisie zou zien, hoewel ik ook andere cultuuruitingen natuurlijk een warm hart toedraag. Een fatsoenlijk boekenprogramma zou bijvoorbeeld van harte welkom zijn. Ik heb zelf een beetje zitten nadenken wat ik dan graag zou willen zien en één van deze ideeën wil ik wel even met jullie delen.

Ik zou graag een programma zien waarin je aan de hand van het leven van een artiest wordt meegenomen naar een stad. Een soort combinatie dus van een reisprogramma en een kunstprogramma. Geen geneuzel over goedkope hotels en trendy bars, maar een zoektocht naar de plekken die door de artiest zijn geschilderd, de gebouwen waar de kunstenaar zijn atelier had en de musea waar zijn werken nu hangen.

Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan het Florence van Michelangelo (al heeft hij ook veel in Rome gewerkt), het Madrid van Velasquez, het Parijs van Monet of het New York van Andy Warhol. Maar je zou ook schrijvers als uitgangspunt kunnen nemen. Het is een mooie manier om een biografie te geven van artiesten, maar meteen de onbekendere plekken van een stad te tonen.

Natuurlijk gaat dit programma nooit gemaakt worden, maar het is toch leuk om hierover na te denken. Graag nodig ik ook jullie uit om in mijn reactieruimte jullie eigen programma ideeën te noteren. Mocht Omroep C inderdaad de benodigde 50.000 leden behalen, dan zal ik alle voorstellen verzamelen en naar de omroep opsturen. Niet dat de kans groot is dat zo’n programma echt gemaakt wordt, ze zullen in ieder geval open staan voor ideeën!

Het woord is dan ook aan u…..
(al hoop ik dat u ook door middel van een lidmaatschap van u laat spreken)

8 reacties op “Mijn Idee voor Omroep C

 1. Een fatsoenlijk boekenprogramma zou bijvoorbeeld van harte welkom zijn’
  Volledig mee eens.OP 1
  Op 2: kunst in alle vormen.

 2. Theodorus

  Ik zou de komst van omroep C toejuichen en ga hierna naar de website. Behoudens de bekende cultuurthema’s zou ik ook graag cultuurreizen (niet zozeer dus de toeristische trips)in de programmering opgenomen zien.

 3. Theodorus

  Heerlijk gevoel: ik ben zojuist lid geworden. En dat voor maar €12,- en de CD van Bach. Heb de email ter bevestiging ontvangen.

 4. G.H. Duval

  Adriaan van Dis terug op tv.
  En zoals bij Ren je Rot, gewoon even een schilderij bekijken met uitleg van een deskundige.
  Cultuur als dagelijkse vitamine.
  Omroep C één goed initiatief!

 5. G.H. Duval

  Net via de nieuwsbrief gelezen:Nog 6 dagen en dan is het 1 april. Help voorkomen dat we het net niet halen. Omroep C heeft nu 42.257 leden. En nog maar een paar dagen om door de grens van 50.000 leden te schietenReactie is geredigeerd

 6. Paul Delfgaauw

  @ Jeroen,
  Het is al de derde omroep waar ik lid van ben geworden; Llink redt het wel, maar C?
  Ik hoop het van harte!
  Geef het door!
  Dag!

 7. Jeroen de Baaij

  Theodorus, ik ben blij dat je lid bent geworden en Bach is inderdaad een prima keuze!
  GH Duval, Het wordt allemaal heel krap, maar ik hoop dat ze het gaan halen!
  Paul, ik hoop van harte met je mee, de PO heeft het nodig!

 8. Johan HvD

  Aardig initiatief, heer Jeroen, maar of het helpt?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: