Uncategorized

de Melkkoe van Wilders?

“Het Hof ziet wat het OM niet zag”, aldus de Volkskrant van vanochtend. Geert Wilders reageert zoals van hem verwacht kon worden. Hij vindt het “een aanslag op de vrijheid van meningsuiting.” Hiermee doet hij zichzelf en het hof echter tekort. Het is een kans voor hemzelf om aan te tonen dat hij binnen het kader van de wet opereert. Maar Geert Wilders ziet hele andere kansen, namelijk de kans om zijn partijkas eens lekker te spekken….

“Geert Wilders heeft dringend uw hulp nodig!

Het voorbestaan van de Partij voor de Vrijheid is in gevaar.
De enorme kosten van de komende strafzaak kan de PVV onmogelijk betalen. De Partij voor de Vrijheid is de enige partij in de Tweede Kamer die subsidie weigert en is daarom helemaal afhankelijk van donaties van betrokken burgers zoals u.

U kunt ons helpen door een bedrag over te maken naar”

Zo opent vanochtend de website van Geert Wilders. Oom Geert, voor het gemak spreken we hem maar even op een Nederlandse familiaire wijze aan, Oom Geert dus, gaat zijn slaatje slaan uit alle media aandacht rondom de rechtszaak. Als hij zich echt principieel voelde geraakt op zijn ideologie en recht op vrijheid van meningsuiting, dan zou hij natuurlijk openen met een bericht waarin hij duidelijk maakte waarom hij gelijk heeft.

Sterker nog, als Oom Geert zo zeker zou zijn van zijn zaak. Waarom zegt hij dan niet gewoon dat hij de strafzaak met vertrouwen tegemoet ziet, dat hij binnen de grenzen van het toelaatbare is gebleven. Als hij echt zeker zou weten dat hij gelijk heeft, waarom maakt hij zich dan zo druk? Hij is immers niet veroordeeld, er wordt alleen gevraagd om naar zijn uitspraken te kijken.

Toch duikt Oom Geert meteen in de slachtofferrol en spreekt hij van een aanslag, een zwarte dag, het voorbestaan van de partij is zelfs in gevaar. Hij blaast de uitspraak zo enorm op, dat iedereen hem wel zielig moet vinden en meteen de portemonnee gaat trekken. Oom Geert gedraagt zich als een ‘dramaqueen’ en probeert die rol helemaal uit te buiten.

Oom Geert zegt nu al dat “de rechtszaak jaren gaat duren” . Zou hij nou echt zo weinig vertrouwen hebben in een goede afloop van de zaak? Of zegt hij dit alleen maar als smoes, om vervolgens tonnen binnen te kunnen halen? Ik weet het niet meer….

Ik zie de uitspraak als een kans, een kans voor Nederland, om eindelijk duidelijkheid te krijgen in het debat. Misschien dat er nu duidelijkheid komt over de grenzen van de vrijheid van meningsuiting binnen het hedendaagse Nederland. Ik voel me namelijk al jaren niet meer thuis in het debat, waar alleen nog maar gewezen en beschuldigd wordt. En mijn portemonnee, die blijft lekker in mijn broekzak.

3 reacties op “de Melkkoe van Wilders?

 1. PHM van de kletersteeg

  Hij wordt aangevallen, door het hof in opdracht van Bakelende.
  Hij draait die aanval om in zijn voordeel.
  Nou nog de koiran bij hetzelfde hof aanbieden en alle imams van nederland vervolgen via individuele zaken.
  Dan stroomt het hof helemaal vol met die zaken
  het haf zal de koran MOETEN verbieden.
  En dan?
  Tja…

 2. PHM van de kletersteeg

  Het recht in nederland is toch ongeloofwaardig.
  Ik kwam aan op schiphol een paar jaar terug en werd gegijzeld voor een paar parkeerbekeuringen; waarvan een paar onterecht, omdat ik op die data niet in nederland was, en mijn auto ook niet.
  Gelijktijdig werden er bolletjesslikkers aangehouden.
  Die mochten de volgende dag weer weg zonder strafvervolging.
  Bij een inbraak in mijn werkplaats, kwam de politie na 5 uur opdraven, maar, er werd niks aan gedaan.
  Die uitspraken die wilders deed, vallen in het niet bij wat de moslims over ons, over onze vrouwen zeggen
  Vergeleken bij wat in de koran staat, had wilders een prijs moeten krijgen
  Nu is ook nog het enig redelijke, dat de koran aan het hof wordt aangeboden ter toetsing.
  Aan hetzelfde hof uiteraard

 3. Jeroen de Baaij

  Je mening met betrekking tot de koran is duidelijk. Ik denk overigens dat het wel een beetje genuanceerder ligt.
  Ik kies overigens zelf met opzet geen kant. Ik vind het een moeilijke zaak waar ik persoonlijk vind dat Wilders vaak tever gaat in zijn uitspraken. Maar daar zeg ik niet mee dat ik vind dat hij het niet mág zeggen.
  Ik zie beide kanten van het verhaal en vind het lastig om tot een conclusie te komen. Het blijft toch een botsing van verschillende grondrechten. Daarom leg ik de conclusie neer bij de rechter.
  Daar gaat dit stuk ook niet over. Het gaat mij in dit stuk om de houding van Wilders. Het zou hem sieren anders te reageren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: