Uncategorized

de Bergen van Obama

Uitdagend keek Malia Ann haar vader aan. “Meneer de President, wilt u nog een verhaaltje voorlezen?” Barack Obama schoot in de lach en grapte meteen terug: “Sorry, dat moet ik eerst even met mijn adviseur overleggen.” Malia Ann moest lachen en klom bij haar vader op schoot. Ze had een boekje meegenomen, zodat hij echt niet meer onder het voorlezen uit zou komen.
Barack tilde haar met boek en al op en nam haar mee naar de slaapkamer. Toen ze lekker onder dekens lag, sloeg hij het boekje open. Er stonden allerlei korte verhaaltjes in het boek en willekeurig begon hij er een voor te lezen. “de Bevalling van de Berg”, zo heette het verhaaltje.

er was eens lang geleden een hoge berg. deze berg was zo groot en zo stijl dat de mensen niet naar boven durfden te klimmen. de mensen woonden in het dal onder aan de berg en keken iedere ochtend als ze wakker werden even naar de berg. voordat ze ’s avonds gingen slapen wensten ze de berg weer ‘welterusten’.
Op een dag kwam er een verschrikkelijk geluid van de berg naar beneden. Het geluid was zo hard en zo intens dat het wel leek alsof de berg verschrikkelijk veel pijn had. Al snel werd er in het dorp onder aan de berg gepraat. Wat zou er aan de hand zijn? Iedereen geloofde dat de berg een stad zo groot als Parijs zou voortbrengen, vanuit het binnenste van de berg.
Toen na een paar dagen geluid opeens stopte, gingen de mensen kijken wat er was gebeurd. Ze zochten naar de grote stad. Maar het enige wat ze vonden, was een heel klein muisje dat van de berg naar beneden kwam lopen. Iedereen was verbaasd. Niemand had gedacht dat de berg zoveel geluid zou maken om zo’n klein muisje.

Toen Barack weer opkeek uit zijn boek, zag hij dat zijn dochter in slaap was gevallen. Voorzichtig gaf hij haar nog een kus op haar voorhoofd. Hij deed het licht uit naast haar bed en zachtjes verliet hij de kamer. ’s Avonds in bed dacht Barack nog eens terug aan het verhaaltje. Hij kon er niet door slapen. Uren lag hij te draaien. Zo erg dat zijn vrouw vroeg wat er met aan de hand was.
Zachtjes zei hij: “Als het maar geen gouden bergen zijn…”

Het verhaal is vrij naar de Fabels van Jean de la Fontaine: Fable 10, Livre V.
De bijgevoegde afbeelding is van Jean-Jacques Grandville.

0 reacties op “de Bergen van Obama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: