Reizen

Kom tot Rust in Sevilla

Sevilla is een stad waar je urenlang kan rondstruinen en vaak eindigen deze dagen op een terrasje of aan een barretje. Je kan immers heerlijke tapas eten en genieten van de zon. Wat echter vaak vergeten wordt, is dat Sevilla ook prachtige tuinen en parken heeft om eens lekker tot rust te komen. Laat de drukte van het terras achter je en geniet van de zon op het gras tussen de fluitende vogels en de gelaten sfeer.

Parque Maria Luisa
Het park van de wereldtentoonstelling van 1929 is misschien het meest bekende van Sevilla. Ooit het middelpunt van wetenschap en vooruitgang die werd gepresenteerd in verschillende paviljoenen, nu het domein van fluitende vogels en paardengetrappel van koetsen. In het park zijn nog enkele paviljoens van de wereldtentoonstelling te vinden en hierin huizen nu de musea Arqueologico en Artes y Costumbres Populares.

Verder is het een prachtig park waarin zoveel mogelijk soorten planten, bomen en vogels zijn samen gebracht. Bovendien vind je overal prachtige betegelde bankjes en fonteintjes. Ook is er een watervalletje en zijn er verschillende idyllische prieeltjes. Het park is een genot om in te vertoeven en ondanks dat het soms wat toeristisch aandoet (je kan je laten rondrijden in koetsen en je kan fietsmobielen huren), is het een heerlijk rustpunt in Sevilla.

Aan de rand van het park vind je het Plaza d’Espana waar iedere provincie van Spanje vertegenwoordigd is in een tegeltjes palet. Iedere Spanjaard die hier komt, zie je een foto maken van zichzelf bij de provincie van zijn origine. In de rest van het gebouw huizen nu overheidsinstellingen. Maar waar je in het park ook bent over al hoor je de vogels en overal zijn rustgevende plekjes.

Tuin van het Alcazar
Waar de meeste mensen de Alcazar bezoeken voor de patio’s, de keramieken tegeltjes, de prachtig versierde muren en plafonds en de fonteintjes, wordt vaak eigenlijk het mooiste vergeten; de tuin! De tuin van de Alcazar biedt een afwisselend palet aan stijlen. Direct achter de alcazar vind je de strenge Renaissance tuinen die werden aangelegd door Karel V. Rechte buxusheggen en weinig afwisseling in planten.

Maar meer oostelijk vind je de Moorse tuinen die worden gekenmerkt door prachtige rozenborders, rechte paden langs aangelegde stroompjes water met op iedere kruising een fontein en betegelde bankjes langs de paden. Bovendien vind je grotere afwisseling van soorten planten in de borders en vind je hier de typisch Spaanse sinaasappelboompjes.

In het westen van de tuin vind je een deel dat meer aandoet als een Engelse landschapstuin met grasvelden en verassende doorkijkjes op het huis en andere delen van de tuin. Bovendien is er in de tuin nog een doolhof te vinden. Het geheel van tuinen is verassend, afwisselend en de ideale plek om te bekomen van de vele indrukken in het complex.

Jardines de el Valle
In het Noord-oosten van Sevilla niet ver van station Sevilla Santa Justa, vind je rond de oude stadsmuur een klein parkje. Het parkje is bij toeristen onbekend maar biedt een prachtige blik op de Middeleeuwse muur die het Sevilla van de Moren moest beschermen tegen buitenstaanders. Het parkje wordt ’s middags ingenomen door jonge Spaanse ouders en hun kinderen en heeft een ontspannen sfeer.

Paseo Alcalde Marques de Contadero
Aan de rivier vind je een mengeling tussen een boulevard en een park. Hoe noordelijker je gaat des te groener het wordt. En waar in de meeste plaatsen de boulevard de levendigste plek is van de stad, is het in Sevilla een rustig punt in het Stadse leven. Als je tenminste niet te dicht bij de toeristische Torre del Oro loopt, vind je hier alleen enkele Spanjaarden die rustig genieten van het kabbelende water dat voorbij stroomt.

2 reacties op “Kom tot Rust in Sevilla

  1. Onbekend

    Fantastische stad om, in het voorjaar of najaar , heen te gaan. Het is één groot openluchtmuseum en een heerlijke sfeer. Kortom, gewoon boeken . Eén nadeel, en daar moet de regering wat aan gaan doen, er zijn weinig Spanjaarden die Engels kunnen praten zodat je nogal eens met handen en voeten moet converseren, niet echt de bedoeling als je de Europese gedachte voor ogen hebt. G.L.

  2. Mooie bijdrage… ik was in het Parque Maria Luisa, omdat ik ook zo heet. Maar wat jammer, dat ik toen jouw verhaaltje erover niet wist. Dan had ik er anders gelopen: een wereldtentoonstelling… Die had ik ook wel willen zien, maar ja, toen bestond ik nog niet. Ik ga ern zeker weer een keer naar toe. Zo’n mooie stad. Gelukkig spreekt mijn verloofde vloeiend spaans… Nou ik nog! Buenas Dias! hetty

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: