Musea Nederland

Kunsthal

Kunsthal Rotterdam

De kunsthal is een expositieruimte in Rotterdam.

Kunsthal Rotterdam

Kunsthal

Westzeedijk 341
Rotterdam

Dinsdag t/m zondag – 10h00-17h00

Collectie

De kunsthal in Rotterdam heeft geen eigen collectie. In het gebouw zijn daarom tijdelijke tentoonstellingen te zien. Binnen de hal is ruimte voor zeker 5 expositie’s tegelijk.

Kunstroof

In de nacht van 15 op 16 oktober 2012 werden uit de Kunsthal in Rotterdam zeven schilderijen gestolen, waaronder werken van Claude Monet, Pablo Picasso en Henri Matisse. De zeven schilderijen waren onderdeel van een tentoonstelling van de Triton Collectie ter ere van het 20 jarig bestaan van het museum. Onderzoek wees uit dat de schilderijen gestolen zijn door Roemeense criminelen. Vermoedelijk zijn tenminste drie werken verbrand zodat er geen sporen van de misdaad meer waren. Daarom worden de schilderijen als verloren beschouwd.

Claude Monet - Waterloo Bridge
Claude Monet – Charing Cross Bridge

Gebouw

De Kunsthal is in 1988-1989 ontworpen door de wereldberoemde architect Rem Koolhaas samen met het Rotterdamse architectenbureau OMA (Office for Metropolitan Architecture). Het gebouw kenmerkt zich door het gebruik van hellingen en ruimtes die in elkaar overlopen. Ook het vernieuwende materiaalgebruik trekt internationaal aandacht. Op 1 november 1992 is het museum officieel geopend. In het gebouw bevinden zich zeven tentoonstellingszalen, een ruim auditorium en een café. Vanaf de Westzeedijk lijkt het gebouw te zweven, dankzij de iets verhoogde ligging.

Nieuws en Recente Tentoonstellingen in de Kunsthal:

0 reacties op “Kunsthal

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: