//
Over Vensters

Vensters is een blog dat volledig gewijd is aan kunst en aanverwante zaken. Regelmatig wordt er bericht over actueel kunst nieuws, maar ook is er ruimte voor beschouwing en analyse. Vensters hoopt een prettige melange te zijn van actuele zaken, tentoonstellingen in binnen- en buitenland, maar ook reflectie op thema’s, stromingen en kunstenaars uit het verleden. De reactieruimte staat altijd open voor uw commentaar, vragen, opmerkingen en meningen.

Jeroen de Baaij
Het //VenstersĀ online kunstmagazine wordt voornamelijk bijgehouden door Jeroen de Baaij, maar soms is er ook ruimte voor andere schrijvers. Jeroen is kunstliefhebber, maar in zijn dagelijks leven niet werkzaam in de kunstsector. Jeroen heeft zijn kennis opgedaan door naar kunst te kijken, talloze musea te bezoeken en boeken te lezen. Lange tijd heeft hij in Parijs gewoond en daar de mogelijkheid gehad de Franse schilderkunst beter te bestuderen. Het principe van Jeroen is dat er is voor iedereen en niet moeilijk hoeft te zijn. Durf te kijken en te ervaren!

Jeroen de Baaij

Een beetje geschiedenis
//Vensters is een blog dat in december 2008 is begonnen op de servers van de Volkskrant. Regelmatig werd er bericht op allerlei culturele onderwerpen variĆ«rend van film tot literatuur en muziek tot fictieve verhalen. Maar vanaf de eerste dag was er veel aandacht voor kunst en tentoonstellingen. In de loop van 2010 werd het blog samengevoegd met het Volkskrantreizen ‘Standplaats Parijs’-blog waarop bijdragen over het culturele leven in Parijs werden geplaatst. Eerder waren er op dit blog ook berichten uit Spanje te lezen. Begin 2011 werd //Vensters gedwongen de Volkskrant te verlaten door de sluiting van het VK blog. Sinds februari is //Vensters daarom verhuisd naar wordpress en zijn er wekelijks berichten te lezen over kunst.

Reacties

Een gedachte over “Over Vensters

  1. Goed initiatief Jeroen, tof!

    Geplaatst door Boudewijn Korsmit | 9 januari 2015, 12:24

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Archief

Like //Vensters op Facebook!

Abonneer je op dit blog en ontvang een e-mailbericht bij elke nieuwe post!

Doe mee met 260 andere volgers

Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 260 andere volgers

%d bloggers op de volgende wijze: