//
Over Vensters

Vensters is een blog dat volledig gewijd is aan kunst en aanverwante zaken. Regelmatig wordt er bericht over actueel kunst nieuws, maar ook is er ruimte voor beschouwing en analyse. Vensters hoopt een prettige melange te zijn van actuele zaken, tentoonstellingen in binnen- en buitenland, maar ook reflectie op thema’s, stromingen en kunstenaars uit het verleden. De reactieruimte staat altijd open voor uw commentaar, vragen, opmerkingen en meningen.

Jeroen de Baaij
Het ‘Vensters’ blog wordt voornamelijk bijgehouden door Jeroen de Baaij, maar soms is er ook ruimte voor andere schrijvers. Jeroen is kunstliefhebber, maar in zijn dagelijks leven niet werkzaam in de kunstsector. Jeroen heeft zijn kennis opgedaan door naar kunst te kijken, talloze musea te bezoeken en boeken te lezen. Lange tijd heeft hij in Parijs gewoond en daar de mogelijkheid gehad de Franse schilderkunst beter te bestuderen. Berichten, analyses en meningen op deze site zijn persoonlijk.

Jeroen de Baaij

Een beetje geschiedenis
‘Vensters’ is een blog dat in december 2008 is begonnen op de servers van de Volkskrant. Regelmatig werd er bericht op allerlei culturele onderwerpen variërend van film tot literatuur en muziek tot fictieve verhalen. Maar vanaf de eerste dag was er veel aandacht voor kunst en tentoonstellingen. In de loop van 2010 werd het blog samengevoegd met het Volkskrantreizen ‘Standplaats Parijs’-blog waarop bijdragen over het culturele leven in Parijs werden geplaatst. Eerder waren er op dit blog ook berichten uit Spanje te lezen. Begin 2011 werd ‘Vensters’ gedwongen de Volkskrant te verlaten door de sluiting van het VK blog. Sinds februari is ‘Vensters’ daarom verhuisd naar wordpress en zijn er wekelijks berichten te lezen over kunst.

Reacties

Een gedachte over “Over Vensters

  1. Goed initiatief Jeroen, tof!

    Geplaatst door Boudewijn Korsmit | 9 januari 2015, 12:24

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Like //Vensters op Facebook!

Archief

Abonneer je op dit blog en ontvang een e-mailbericht bij elke nieuwe post!

Doe mee met 214 andere volgers

Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 214 andere volgers

%d bloggers op de volgende wijze: